Αναδάσωση Τουρκοβουνίων

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, μαθητών, φορέων και κατοίκων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου δεντροφύτευση στην περιοχή των Τουρκοβουνίων.

Η δράση οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) και συμμετείχε και ο Δήμος Γαλατσίου ο οποίος είναι και ιδρυτικό μέλος του.

Η προσπάθεια μας αυτή αφορούσε τη δεντροφύτευση ενός σημαντικού τμήματος των Τουρκοβουνίων με προοπτική τη σταδιακή δημιουργία ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου για την πόλη μας.

Φυτεύτηκαν περίπου 4000 δενδρύλλια και καλλωπιστικοί θάμνοι (τα 2000 στα διοικητικά όρια του Δήμου μας), δωρεά της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής  προς τον Σύνδεσμο.   Μερικοί από τους συμμετέχοντες και κυρίως οι μαθητές, «υιοθέτησαν» τα δεντράκια  που φύτεψαν, τοποθετώντας καρτελάκια με τα ονόματα τους.

Τη δράση υποστήριξε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ με προβολή της δεντροφύτευσης στο τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα. Τα εμφιαλωμένα νερά ήταν ευγενική προσφορά του Super Market  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.  Η δεντροφύτευση  ολοκληρώθηκε με το πότισμα των δέντρων από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ευχαριστώ θερμά όσους από εσάς είχατε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε στη προσπάθεια αυτή και εύχομαι να σας έχουμε κοντά μας στην επόμενη περιβαλλοντική μας δράση.

 

 
Τουρκοβούνια

maniatisite10

Διαφήμιση
Bρείτε με και στο...
Διαφήμιση

Eφημερίδες
Διαφήμιση
Πείτε τη γνώμη σας
Είστε ευχαριστημένοι από τις δενδροφυτεύσεις?
 
Διαφήμιση