Οικολογία & Τοπικότητα: Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης


Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , ο Δήμος Γαλατσίου και η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος,  πραγματοποίησαν εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων “Θάνος Κωτσόπουλος” στο  Δημαρχιακό Μέγαρο  με θέμα :Οικολογία & Τοπικότητα: Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης

Tην εκδήλωση προλόγισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Πρασίνου & Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος αφού εξέφρασε την αγωνία του για τη συνεχή μείωση των κονδυλίων προς τους Ο.Τ.Α, τόνισε την ξεχωριστή σημασία της ημέρας, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση που διανύουμε. Επισήμανε τον κίνδυνο που διατρέχει σήμερα η Ελλάδα να υιοθετηθούν ως μοναδικές λύσεις, οικονομικές δραστηριότητες με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 


 

Στη συνέχεια ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Κώστας Διάκος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη από τη μη εμπορευματοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ). Επεσήμανε ότι η προσπάθεια αποκλειστικής εμπορικής και οικονομικής εκμετάλλευσης του χώρου δεν έχει αποτραπεί και θα πρέπει η τοπική κοινωνία να είναι σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης του φυσικού μας πλούτου, ενάντια στα σημεία των καιρών που στο βωμό της «ανάπτυξης» μπορούν να προξενήσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στο οικοσύστημα. Τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, ειδικά τώρα που η νομοθεσία έχει γίνει πιο ελαστική προς χάριν των γρήγορων επενδύσεων, παρουσιάζοντας στοιχεία και δεδομένα.

Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκομένους ενώ τέθηκαν ερωτήματα στα οποία και απάντησαν οι ομιλητές.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος , ενώ παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 16 Ιούνιος 2013 06:43)

 
Τουρκοβούνια

maniatisite10

Διαφήμιση
Bρείτε με και στο...
Διαφήμιση

Eφημερίδες
Διαφήμιση
Πείτε τη γνώμη σας
Είστε ευχαριστημένοι από τις δενδροφυτεύσεις?
 
Διαφήμιση