Δελτίο Τύπου ΣΠΑΤ

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-3-2014                                                                                                                                                            

Ακόμα πιο «πράσινη» έγινε η περιοχή των Τουρκοβουνίων, ύστερα από τη δενδροφύτευση που διοργάνωσε το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και την Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ν. Ιωνίας. Η συγκεκριμένη αποτελεί την 8η κατά σειρά δενδροφύτευση που έχει πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος από το 2008, που ιδρύθηκε.

«Δίνουμε το μήνυμα ότι τα ζητήματα που αφορούν το πράσινο και τα Τουρκοβούνια, είναι ζητήματα που αφορούν στα παιδιά μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΤ κος Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας ότι: «Η αφύπνιση και η ενεργοποίηση όλων μας αποσκοπεί στη διατήρηση του τελευταίου πνεύμονα οξυγόνου στην Αττική. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας στα παιδιά μας, στους αυριανούς πολίτες αλλά και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου»

Ο καλός καιρός βοήθησε στην προσέλευση μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας και πολλών μαθητών, οι οποίοι κατάφεραν να φυτέψουν πάνω από 1.000 δενδρύλλια στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας και Γαλατσίου. Ο κόσμος από τους όμορους Δήμους συγκεντρώθηκε στην αναδασωτέα περιοχή, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης του ζωτικού πνεύμονα των Τουρκοβουνίων καθώς επίσης και στην ανάδειξη του χώρου αυτού ως χώρου αναψυχής και πρασίνου για την απόλαυσή του από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες αλλά και κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Το «παρών» στην εθελοντική αυτή δράση του ΣΠΑΤ έδωσαν από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Μανιάτη, Δημοτικό Σύμβουλο Γαλατσίου και την Αντιπρόεδρο κα Ζωή Ράπτη, Δημοτική Σύμβουλο Φιλοθέης-Ψυχικού, από πλευράς του Δήμου Γαλατσίου: ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Τσίρος από πλευράς του Δήμου Ν. Ιωνίας: ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Σημαντική ήταν η συνδρομή των μαθητών σχολείων των Δήμων μας, οι οποίοι με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους έδωσαν άλλη πνοή στην δενδροφύτευση. Την δράση αυτή ενίσχυσαν επίσης σημαντικά με την παρουσία τους Εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Ο Σύνδεσμος πρόκειται να συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων εθελοντικών δράσεων στα Τουρκοβούνια και τους επόμενους μήνες.    

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015 07:02)

 
Τουρκοβούνια

maniatisite10

Διαφήμιση
Bρείτε με και στο...
Διαφήμιση

Eφημερίδες
Διαφήμιση
Πείτε τη γνώμη σας
Είστε ευχαριστημένοι από τις δενδροφυτεύσεις?
 
Διαφήμιση