Επιτυχημένη η αναδάσωση του ΣΠΑΤ στον Αγχεσμό (Τουρκοβούνια)

Περίπου 1.500 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στην αναδασωτέα περιοχή των Τουρκοβουνίων στα όρια του Δήμου Γαλατσίου, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), σε συνεργασία με τη Δ/νση Αναδασώσεως Αττικής και το Δήμο Γαλατσίου, την Κυριακή 20 Μαρτίου.

 

Ο καιρός ήταν καλός και η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη. Συμμετείχαν σύλλογοι και φορείς της πόλης μας, με τον φορέα «ΔΡΑΣΗ» να πρωτοστατεί. Η αναδασωτέα έκταση είχε καεί το 2013 και μέρος αυτής (περίπου 8-10 στρέμματα) «υιοθετήθηκε» από τον φορέα ΔΡΑΣΗ, τα μέλη του οποίου θα φροντίζουν για την περιποίηση των δενδρυλλίων. Με ενέργειες του ΣΠΑΤ μεταφέρθηκαν δεξαμενές νερού στον χώρο, τις οποίες γέμισε ο Δήμος Γαλατσίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου Γιάννης Μανιάτης (Πρόεδρος ΣΠΑΤ) και Γιάννης Οικονόμου (μέλος Δ.Σ.) συνεργάστηκαν άψογα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου και ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, προκειμένου να υπάρξει σωστή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Σημαντική ήταν η συμβολή του αντιδημάρχου Πρασίνου κου Γιώργου Αμοργιαννού, ο οποίος, αν και νέος στα καθήκοντά του, δείχνει να έχει μπει γερά στη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Παρών στην αναδάσωση και ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, που είχε δώσει εντολή στους αρμόδιους αντιδημάρχους να συνδράμουν με κάθε μέσο την αναδάσωση.

Από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης παρευρέθησαν  οι  δημοτικοί σύμβουλοι  Νίκος Μαγκανάρης και Σπύρος Παναγιώτου, ενώ παρόντες ήταν οι: δημοτική σύμβουλος Ψυχικού Φιλοθέης Μάρω Τρέζου (Αντιπρόεδρος ΣΠΑΤ), αντιδήμαρχος Πρασίνου Ψυχικού Φιλοθέης Βύρωνας Σαμαρόπουλος, αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Φώτης Τσομπάνογλου και πρώην Πρόεδρος του ΣΠΑΤ κα Ζωή Ράπτη

ΠΗΓΗ:GMagazine

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 24 Απρίλιος 2016 05:22)

 
Τουρκοβούνια

maniatisite10

Διαφήμιση
Bρείτε με και στο...
Διαφήμιση

Eφημερίδες
Διαφήμιση
Πείτε τη γνώμη σας
Είστε ευχαριστημένοι από τις δενδροφυτεύσεις?
 
Διαφήμιση