Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 5η Ιουνίου εκδήλωση για το περιβάλλον.Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πε-ριβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου εκδήλωση-συζήτηση με θέμα

 «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Γιάννη Μανιάτη και ομιλητές ήταν τα μέλη των Οικο-λόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος και η κα Μαρία Βιτωράκη.

Η 5η Ιουνίου ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πριν 38 χρόνια, για να θυμίζει τη σημασία της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το ανθρώπινο περιβάλλον, αλλά και να δίνει κάθε χρόνο μια νέα ώθηση και προβληματισμό, την ενεργοποίηση και τη δράση κυβερνήσεων και πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στις ενέργειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα του περιβάλλοντος αναφέρθηκε ο κ. Μανιάτης: «Το 2010 έγιναν, σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Τ., δύο αναδασώσεις και φυτεύτηκαν συνολικά 5.000 δενδρύλια. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει τα έργα για την αποψίλωση των χόρτων στην αναδασωτέα έκταση των Τουρκοβουνίων, στο Λατομείο Λεβεντάκη, στα Σεντούκια και στο Λόφο του παιδιού».

Ο κ. Μανιάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζεται από το Δήμο μας καθώς και στην εθελοντική δράση συμπολιτών μας σε όλες τις ενέργειες που γίνονται στο Δήμο και αφορούν το περιβάλλον.

Ο κ. Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε στην ομιλία του ότι «ο φετινός "Εορτασμός" συμπίπτει με μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για την ελληνική οικονομία και με μια κρίσιμη καμπή για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Η ανάγκη διάσωσης της χώρας δεν πρέπει να θέτει σε δεύτερη μοίρα τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος». Τόνισε την ανάγκη μιας «Πράσινης Ανάγκης για την πόλη και την αλλαγή του μοντέλου της οικονομίας».

Έγινε αναφορά σε πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες σε ότι αφορά τη διαχείρηση αποβλήτων, αλλά και των υδάτινων πόρων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Τσίρος και οι Αντιδήμαρχοι κα Μπούρα και κ. Κούλης,ο Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου κ. Πρωτονοτάριος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παπαδόπουλος και Ζώης.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 28 Ιούνιος 2010 15:56)

 
Τουρκοβούνια

maniatisite10

Διαφήμιση
Bρείτε με και στο...
Διαφήμιση

Eφημερίδες
Διαφήμιση
Πείτε τη γνώμη σας
Είστε ευχαριστημένοι από τις δενδροφυτεύσεις?
 
Διαφήμιση