“Αναδάσωση στον Αγχεσμό (Τουρκοβούνια)

Δελτίο Τύπου

Ακόμα πιο «πράσινη» έγινε η περιοχή στον Αγχεσμό (Τουρκοβούνια) , ύστερα από τη δενδροφύτευση που διοργάνωσε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, τον Δήμο Γαλατσίου, τον Σύλλογο «Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής» και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Γαλατσίου. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την 11η κατά σειρά δενδροφύτευση που έχει πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος από το 2009, όπου και ιδρύθηκε.

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην προσέλευση ικανοποιητικού αριθμού συμπολιτών μας, οι οποίοι κατάφεραν να φυτέψουν πάνω από 1.600 δενδρύλλια στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου. Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν από το νωρίς στο σημείο συνάντησης, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως υπερτοπικού χώρου πρασίνου και αναψυχής, όχι μόνο για τους κατοίκους των όμορων Δήμων αλλά και κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Το «παρών» στην εθελοντική αυτή δράση του ΣΠΑΤ έδωσαν από την πλευρά της αυτοδιοίκησης και των τριών Δήμων–μελών, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιάννη Μανιάτη - Δημοτικό Σύμβουλο Γαλατσίου-, την Αντιπρόεδρο κα Μαρία Ελένη Τρέζου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού και τα μέλη κ.κ. Ιωάννη Οικονόμου και Φώτιο Τσομπάνογλου, Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γαλατσίου κ. Γεώργιος Αμοργιανός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανακύκλωσης Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Βύρων Σαμαρόπουλος, η Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φιλοθέης- Ψυχικού κα Σοφία Ζαφρακοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου κ. Νίκος Μαγκανάρης.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της δεντροφύτευσης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Δ/σης Αναδασώσεων Αττικής κ. Σάσσαλο Παναγιώτη, τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ.Γιώργο Μαρκόπουλο, τους Αντιδημάρχους Γαλατσίου κ.κ. Αμοργιανό Γιώργο και Ροπόδη Παναγιώτη αλλά και τον Προϊστάμενο και το Προσωπικό των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου, για την υποστήριξη τους στην όλη οργάνωση.

Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων εθελοντικών δράσεων στα Τουρκοβούνια, με στόχο πάντα την προστασία και την ανάπλαση της περιοχής για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού χώρου πρασίνου, έχοντας δίπλα του πολίτες-εθελοντές, που με τη συμμετοχή τους στηρίζουν πάντα ενεργά και ουσιαστικά το έργο του Συνδέσμου.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018 14:51)

 
Τουρκοβούνια

maniatisite10

Διαφήμιση
Bρείτε με και στο...
Διαφήμιση

Eφημερίδες
Διαφήμιση
Πείτε τη γνώμη σας
Είστε ευχαριστημένοι από τις δενδροφυτεύσεις?
 
Διαφήμιση