Προβλήματα

Xρήση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) "

ΘΕΜΑ : 2ο εκτός  της Ημερήσιας Διάταξης :

                "Έκφραση γνώμης για τη χρήση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ)  "

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ.: 89/2007

            Ο κ. Πρόεδρος, εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης, η συζήτηση του οποίου έγινε ομόφωνα δεκτή λόγω του κατεπείγοντος, εκθέτει στο Σώμα τα εξής:

            Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) κτίστηκε σε ένα πολύτιμο ελεύθερο χώρο του Δήμου μας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη ρητή δέσμευση της πολιτείας ότι , μετά τους αγώνες θα εξυπηρετούσε την άθληση της νεολαίας.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 13:43)

Περισσότερα...

 

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου

ΘΕΜΑ: 8ο της Ημερήσιας Διάταξης

           Τροποποίηση συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου».

 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ.: 404/2009

             Ο κ. Πρόεδρος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης θέτει υπόψη του Σώματος το 385/29-10-09 έγγραφο του Προέδρου του Ν.Π. κ. Ιωάννη Μανιάτη, (αριθ. πρωτ. Δήμου 39642/29-10-09), που έχει ως εξής:

Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αρ. 121/2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου», με την οποία προτείνεται η τροποποίηση της συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ.

             Καλείται το σώμα για την έκφραση γνώμης επί της ανωτέρω αναφερόμενης πρότασης.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 13:42)

Περισσότερα...

 

Ανάπλαση Τουρκοβουνίων

tourkovounia

Πάνω από 1.800 στρέμματα, μια έκταση δεκαπλάσια σε σχέση με τον Εθνικό Κήπο παραμένει επί δεκαετίες αναξιοποίητη παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στον πυκνοδομημένο οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας. O λόγος για τα Τουρκοβούνια μια περιοχή που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης και Ψυχικού.Πριν 3,5 περίπου είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία των Δημάρχων Ψυχικού,Φιλοθέης,Γαλατσίου,Νέας Ιωνίας και Αθηνών,που είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενός φορέα συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαφύλαξη των δασικών και μη εκτάσεων των Τουρκοβουνίων και του Αττικού Άλσους στα διοικητικά τους όρια,΄με σκοπό να αναδειχθεί η ενιαία έκταση σε μητροπολιτικό χώρο πράσινου και αναψυχής.

Ετσι το καλοκαίρι του 2007 οι πέντε Δήμαρχοι έφεραν στα αντιστοιχα Δημ. Συμβούλια ψήφισμα που τα καλούσε να δεσμευτούν ότι θα συνεργαστούν για

-να εφαρμόσουν τις πράξεις αναδάσωσης εντός των διοικητικών τους ορίων
-να αποκαταστήσουν όπου απαιτείται το ανάγλυφο του βουνού
-να ενοποιήσουν σε ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής το σύνολο της αναδασωτέας έκτασης των Τουρκοβουνίων
-να ενημερώσουν για τους στόχους αυτούς,τους κατοίκους και τη πολιτική ηγεσία


Το παραπάνω ψήφισμα εγκρίθηκε απ' όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και έτσι πριν λίγο καιρό άρχισαν οι διαδικασίες για την σύσταση του σύνδεσμου με την επωνυμία
"Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων".

Ήδη τα Δημοτικά Συμβούλια, Ψυχικού,Φιλοθέης και Νέας Ιωνίας,ενέκριναν την εισήγηση που περιγράφει τους σκοπούς και το καταστατικό του Συνδέσμου,ενώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει και στο Δήμο Γαλατσίου.Ο Δημος Αθηναίων αν και ήταν σύμφωνος προς το παρόν δεν συμμετέχει.

Έδρα του Συνδέσμου,που θα έχει διάρκεια πενήντα(50) χρόνια, θα είναι ο Δήμος Ψυχικού.
Τα έσοδα του Συνδέσμου θα προέρχονται,από ετήσια εισφορά των συμμετεχόντων Δήμων,από δωρεές επιχορηγήσεις και οποιαδήποτε άλλα ποσά παρέχονται από το Δημόσιο ή άλλα φυσσικά ή νομικά πρόσωπα ή Οργανισμούς.
Η δαπάνη θα μπαίνει στον προυπολογισμό κάθε Δήμου-μέλους του Συνδέσμου και το ύψος της προσδιορίζεται σύμφωνα με την ετήσια εισφορά

-Δήμος Γαλατσίου-8 εκπροσώπους - 20.000€
-Δήμος Νέας Ιωνίας -8 εκπροσώπους - 18.000€
-Δήμος Φιλοθέης-8 εκπροσώπους - 6.000€
-Δήμος Ψυχικού-8 εκπροσώπους - 8.000€

Περισσότερα...

 
Τουρκοβούνια

maniatisite10

Διαφήμιση
Bρείτε με και στο...
Διαφήμιση

Eφημερίδες
Διαφήμιση
Πείτε τη γνώμη σας
Είστε ευχαριστημένοι από τις δενδροφυτεύσεις?
 
Διαφήμιση